Jeanne Ypma

 

Jeanne YpmaIn Quiltnieuws van maart 1998 las Jeanne Ypma een artikel over een initiatief in AustraliŽ om kleine quiltjes te maken voor ouders van een doodgeboren kindje. Jeanne quiltte zelf al jaren en deelde haar hobby destijds met een groep van acht grootmoeders. Samen hadden ze al heel wat spreien, kussentjes, wand- en boxkleden gemaakt.

Het artikel in Quiltnieuws trof Jeanne zo dat zij besloot met haar quiltgroep te proberen Little Quilts of Love in Hengelo van de grond te krijgen. En dat is gelukt. Daarna is zij doorgegaan en heeft ook in Enschede quiltsters en het ziekenhuis bij elkaar gebracht. En zo zijn als een sneeuwbal de quiltjes door Nederland gegaan.

Het is geweldig dat inmiddels al in meer dan 50 ziekenhuizen in Nederland gebruik wordt gemaakt van dit project.

Dat Jeanne na het lezen van het betreffende artikel in actie kwam typeert haar vermogen zich in te leven in het verdriet van anderen. Het maakt ook duidelijk dat zij wilde proberen iets voor anderen te betekenen. De anonimiteit getuigt van haar wens hiermee niet op de voorgrond te willen treden. De oprichting van Little Quilts of Love in Nederland en haar bemoeienis hiermee gaf haar veel voldoening.

De enkele reacties die haar via de verpleging bereikten, bewezen dat haar initiatief werd gewaardeerd, zowel door de verpleging als door de betreffende ouders.

Helaas is Jeanne op 2 juni 2010 in Delden overleden.
Maar het werk voor de Little Quilts of Love gaat door.

 

 

Ontwerp en uitvoering: ©2010 liesbos-webdesign